Bahasa

overhaul cleaning Nabil

STANDARD KEBERSIHAN RUMAH NABIL MENJELANG RAYA!

STANDARD KEBERSIHAN RUMAH NABIL MENJELANG RAYA! ๐‘๐š๐ฒ๐š ๐๐š๐ก ๐ง๐š๐ค ๐๐ž๐ค๐š๐ญ! ๐Œ๐ž๐ฌ๐ญ๐ข ๐ฌ๐ž๐ฆ๐ฎ๐š ๐ž๐ฑ๐œ๐ข๐ญ๐ž๐ ๐ง๐š๐ค ๐ฌ๐š๐ฆ๐›๐ฎ๐ญ ๐‘๐š๐ฒ๐š ๐ค๐š๐ง? Raya, Raya juga, tapi sebelum tu, korang kena bersihkan rumah dulu sebab kebersihan ni merupakan salah satu aspek yang paling penting semasa musim raya. Masa ni lah orang akan kunjung-mengunjung. Tambahan lagi tahun ni sedara mara sudah boleh …

STANDARD KEBERSIHAN RUMAH NABIL MENJELANG RAYA! Read More ยป

ancaman haiwan perosak

Ancaman Haiwan Perosak yang Biasa dan Puncanya

Ancaman Haiwan Perosak yang Biasa dan Puncanya Antara ancaman perosak yang paling biasa terjadi di rumah dan premis perniagaan anda ialah tikus, anai-anai, lipas dan tikus. Haiwan ini bukan sahaja tidak menyenangkan untuk dilihat, tetapi juga boleh menimbulkan ancaman yang agak serius kepada kesihatan anda. Kebanyakan serangga perosak ini boleh membawa bakteria dan toksin berbahaya …

Ancaman Haiwan Perosak yang Biasa dan Puncanya Read More ยป

keselamatan ketika kebakaran

Keselamatan Ketika Berlaku Kebakaran

Keselamatan Yang Harus Kita Pastikan Sekiranya Ada Api Kebakaran rumah berada dalam jumlah yang agak kurang untuk beberapa tahun kebelakangan ini. Namun, jumlahnya dikira masih tinggi dan tak boleh diabaikan. Bukan setakat membahayakan harta benda, malah, ia meragut banyak nyawa sekali gus. Walaupun ramai tahu untuk melakukan perkara-perkara yang bersesuaian sekiranya kebakaran berlaku. Masih terdapat …

Keselamatan Ketika Berlaku Kebakaran Read More ยป

tanggalkan kesan kotor

Cara Tanggalkan Kesan Kotor Pada Kain Putih

Langkah-langkah Untuk Tanggalkan Kesan Kotor Pada Kain Putih Kesan kotor pada kain berwarna putih memang sukar untuk tanggalkan. Terutamanya, baju kerja yang berwarna putih atau baju-baju yang kerap dipakai. Walau bagaimanapun, perkara sebegini memang tak dapat nak halang kerana ia terjadi tanpa kita duga. Tetapi, masih ada langkah-langkah yang boleh kita lakukan untuk tanggalkan kesan …

Cara Tanggalkan Kesan Kotor Pada Kain Putih Read More ยป

Kesalahan Pembersihan yang Boleh Merosakkan Rumah

Kesalahan pembersihan yang biasa dilakukan yang sebenarnya boleh merosakkan rumah Ramai beranggap semakin banyak kita membersihkan rumah atau mencuci sesuatu tempat dan barang berulang kali dengan kerap akan jadi lebih bersih dan dapat jauhkan kesan sampingan seperti kesihatan dan pelbagai lagi. Tapi betul ke sebenarnya? Ia boleh jadi betul, kalau kita menggunakan cara pembersihan yang …

Kesalahan Pembersihan yang Boleh Merosakkan Rumah Read More ยป

kebersihan tuala wanita

Kebersihan Penggunaan Tuala Wanita (pad)

Kebersihan Penggunaan Tuala Wanita (pad) Ramai wanita pernah terkena alergi kulit, atau jangkitan bakteria kerana kurang prihatin akan kebersihan penggunaan tuala wanita (pad). Darah kotor yang mengalir memerlukan kita untuk sentiasa menukar tuala wanita agar kesihatan diri sentiasa terjamin. Tetapi, cuba anda perhatikan tuala wanita yang dibuang merata-rata di dalam tandas awam dan darah yang …

Kebersihan Penggunaan Tuala Wanita (pad) Read More ยป

cara hentikan kelemumur

6 CARA BERKESAN UNTUK HENTIKAN KELEMUMUR

Naikkan Keyakinan Diri Dengan Hentikan Kelemumur, 6 Cara Dijamin Berkesan! Kelemumur merupakan tindak balas daripada kulit kepala anda. Ia boleh mendatangkan kegatalan atau pengelupasan dan rambut anda berkemungkinan besar akan menghasilkan tompok-tompok putih. Walaubagaimanapun, punca-punca kelemumur tak dapat dibuktikan dengan lebih jelas. Sesetengah individu mungkin mendapatkannya kerana suasana sekeliling seperti musim salju. Secara saintifik, ia …

6 CARA BERKESAN UNTUK HENTIKAN KELEMUMUR Read More ยป

bajet dekorasi kediaman

CARA BAJET UBAHSUAI DEKORASI KEDIAMAN

CARA BAJET UBAHSUAI DEKORASI KEDIAMAN 1. KENALPASTI BARANG YANG TERDAPAT DI DALAM KEDIAMAN. Senaraikan aksesori yang terdapat di dalam kediaman anda. Kalau ada bahagian-bahagian rak, keluarkan semua barang dari ruang tersebut. Ia memudahkan anda untuk berimaginasi. 2. PILIH LOKASI. Tentukan ruang yang hendak di hias. Sebaiknya, pilih permukaan yang rata seperti meja kopi, meja sisi, …

CARA BAJET UBAHSUAI DEKORASI KEDIAMAN Read More ยป

tumbuhan indoor

Hias Rumah Anda Dengan Tumbuhan โ€œIndoorโ€ Ini Sekarang!

Hias Rumah Anda Dengan Tumbuhan Indoor Ini Sekarang! Tumbuhan indoor bukan sahaja akan menaikkan seri rumah anda dengan keunikkan yang berbeza-beza, malah ia dapat menghilangkan stress, kurangkan udara yang tak segar dan bahagiakan mood anda! Sebuah kajian daripada penyelidik di Kansas State University, mengatakan bahawa meletakkan tanaman hijau ke bilik hospital dapat mempercepat tahap pemulihan …

Hias Rumah Anda Dengan Tumbuhan โ€œIndoorโ€ Ini Sekarang! Read More ยป

kebersihan anak-anak

Didik Anak Tentang 5 Kebersihan Ini!

Didik Anak-anak Tentang 5 Kebersihan Ini Supaya Sentiasa Sihat! Kebersihan anak-anak sangat penting buat ibu bapa. Kebersihan yang terjaga merupakan gaya hidup sihat yang patut diutamakan selain memastikan diri anda mengambil pemakanan diet seimbang. Ia adalah hal penting yang harus anda menitik beratkan agar anda tak terperangkap dalam suasana kotor yang akan terjerumus kepada kuman. …

Didik Anak Tentang 5 Kebersihan Ini! Read More ยป

Shop
0
Cart
Scroll to Top