Tips untuk Membersihkan Rumah Anda

the-secret-of-cleaning-your-home-blog-featured-image

Kesalahan terbesar yang sering orang lakukan adalah membersihkan dari bilik ke bilik (“ini digelar sebagai pembersihan zon”). Ia sangat memakan masa! Anda sebenarnya boleh membersihkan dapur anda dalam masa empat jam, ataupun membersihkan seluruh kawasan rumah dari awal hingga akhir dalam masa empat jam. Ramai orang sering terperangkap untuk membersihkan satu bahagian sahaja—bak kata orang, melakukan kerja yang sangat bagus ketika membersihkan bahagian kaunter—dan tidak pula pada bahagian dapur, apatah lagi bahagian lain. Hakikatnya, hanya mengelap beberapa bahagian yang penting dan beralih ke kawasan lain adalah lebih mudah dan cekap.

” Lihat bahagian atas. “Ramai orang tidak membersihkan bahagian atas perabot, sedangkan di situlah semua habuk terkumpul dan kemudian terjatuh ke bahagian yang lain.

    Profesional ArtClean 

Tips yang disyorkan? Dari atas ke bawah, dari kiri ke kanan. Mulakan pencucian di bilik air di tingkat atas. Ia adalah tempat yang baik untuk meletakkan peralatan mencuci.

Untuk setiap tugas pembersihan, mulakan dari titik permulaan di dalam bilik (sekiranya bilik berdebu, ini bermaksud ia berkaitan dengan rak tinggi), dan bersihkan dari kiri ke kanan sepanjang bilik. Dengan cara ini, anda tidak akan terlepas apa-apa pun, dan anda tidak akan  sengaja terbawa habuk ke rak bawah yang telah dibersihkan.

Carian

Kategori Blog

›   Pencucian Rumah
›   Testimoni
›   Kerja-kerja Pencucian

Facebook Kami

Facebook Pagelike Widget
error: Content is protected !!